donderdag 6 februari 2014

Lesopdracht: Kunst in beweging


Dit is gemaakt door leerlingen uit het 5e lj. Ik gaf uitleg over kinetische en optische kunst. Daarbij toonde ik vbn van Jean Tinguely zijn 'machines'. De lln kregen de opdracht om ook een machine te maken mbv. ribkarton (lijkt op een tandwiel als je het buigt tot een cirkel), plakband, lijm en brochettestokjes. 











woensdag 5 februari 2014

lesopdracht: naam in geometrie

 
Kennismakingsopdracht : De lln mochten zelf een naamkaartje ontwerpen voor op hun PO-map te kleven. De naam moest volledig met de lat getekend zijn en daarna moesten ze de achtergrond opdelen met de lat in verschillende stukken. Ze waren vrij om te kiezen hoe ze elk vakje opvulden.
 
 
 



Lesopdracht: Art Brut

 
 
 
Volgens de regels van 'Art Brut' zijn er geen regels. De lln (OV2+OV3) mochten hun blad vol tekenen met fantasievormen. Deze vormen mochten ze opvullen door in te kleuren of door strepen/lijnen te tekenen. Ze mochten slechts 3 kleuren gebruiken en ook + zwart en zowel stiften als potloden. Ze moesten zoveel mogelijk vormen omlijnen met een zwarte stift. 
 




 











 

 


 

Lesopdracht: herfstboom

 
 
Deze herfstbomen zijn gemaakt door lln uit OV1. De stam is hun eigen hand. De boom werd opgevuld door te stempelen met oorstokjes.
 


Lesopdracht: Aboriginal Art

De bovenste twee foto's zijn gemaakt door lln uit OV1. Met dopjes mochten ze kringen tekenen, daarna mochten ze met een ronde stempel op elke cirkel bollen zetten.
 

 
Deze werken zijn gemaakt door lln uit OV2. In het midden moesten ze typische Australische dieren tekenen en daarrond kringen. Daarna mochten ze op met een ronde stempel bollen zetten.





zaterdag 1 februari 2014

Lesopdracht: Vreemde vogel

Dit was een opdracht met leerlingen 3e en 4e lj. Ze mochten in de stijl van de CoBRa een vreemde vogel tekenen op een dikke kartondrager. Daarna hebben de figuur uitgesneden zodat de achterkant ook kon geschilderd worden.